Homepage Banner
HOME | TYPE OF MAMMALS | TYPE OF AMPHIBIAN_FROG | TYPE OF REPTILES

PANDA
                                           
                                           

The giant panda also known as panda bear or simply panda,is a bear native to south central China.
It is easily recognized by the large, distinctive black patches around its eyes, over the ears, and across its round body.
The name "giant panda" is sometimes used to distinguish it from the unrelated red panda.
Though it belongs to the order Carnivora, the giant panda's diet is over 99% bamboo.
Giant pandas in the wild will occasionally eat other grasses, wild tubers, or even meat in the form of birds, rodents or carrion.
In captivity, they may receive honey, eggs, fish, yams, shrub leaves, oranges, or bananas along with specially prepared food.
The giant panda lives in a few mountain ranges in central China, mainly in Sichuan province, but also in neighbouring provinces,
namely Shaanxi and Gansu.As a result of farming, deforestation, and other development, the giant panda has been driven out of the lowland
areas where it once lived.The giant panda is a conservation reliant endangered species.
A 2007 report shows 239 pandas living in captivity inside China and another 27 outside the country.
As of December 2014, 49 giant pandas live in captivity outside China, living in 18 zoos in 13 different countries.
Wild population estimates vary; one estimate shows that there are about 1,590 individuals living in the wild,
while a 2006 study via DNA analysis estimated that this figure could be as high as 2,000 to 3,000.
Some reports also show that the number of giant pandas in the wild is on the rise.
In March 2015, Mongabay stated the wild giant panda population increased by 268, or 16.8%, totaling to 1,864 individuals.
However, the IUCN does not believe there is enough certainty yet to reclassify the species from endangered to vulnerable.
While the dragon has often served as China's national emblem, internationally the giant panda appears at least as commonly.
As such, it is becoming widely used within China in international contexts, for example as one of the five Fuwa mascots of the Beijing Olympics.

              

KANGAROO

The kangaroo is a marsupial from the family Macropodidae (macropods, meaning "large foot").
In common use the term is used to describe the largest species from this family, especially those of the genus Macropus: the red kangaroo, antilopine kangaroo, eastern grey kangaroo, and western grey kangaroo.
Kangaroos are endemic to Australia. The Australian government estimates that 34.3 million kangaroos lived within the commercial harvest areas of Australia in 2011, up from 25.1 million one year earlier.
As with the terms "wallaroo" and "wallaby", "kangaroo" refers to a polyphyletic grouping of species.
All three refer to members of the same taxonomic family, Macropodidae, and are distinguished according to size.
The largest species in the family are called "kangaroos" and the smallest are generally called "wallabies".
The term "wallaroos", a portmanteau, refers to species of an intermediate size.
There is also the tree-kangaroo, another genus of macropod, which inhabits the tropical rainforests of New Guinea, far northeastern Queensland and some of the islands in the region.
Kangaroos have large, powerful hind legs, large feet adapted for leaping, a long muscular tail for balance, and a small head.
Like most marsupials, female kangaroos have a pouch called a marsupium in which joeys complete postnatal development.
The large kangaroos have adapted much better than the smaller macropods to land clearing for pastoral agriculture and habitat changes brought to the Australian landscape by humans.
Many of the smaller species are rare and endangered, while kangaroos are relatively plentiful.
The kangaroo is an unofficial symbol of Australia and appears as an emblem on the Australian coat of arms and on some of its currency and is used by some of Australia's well known organisations,
including Qantas and the Royal Australian Air Force.
 The kangaroo is important to both Australian culture and the national image, and consequently there are numerous popular culture references.
Wild kangaroos are shot for meat, leather hides, and to protect grazing land. Although controversial, harvesting kangaroo meat has some environmental advantages to limit over-grazing and the meat has perceived health benefits for human consumption compared with traditional meats due to the low level of fat on kangaroos.

REPROduction

Usually,female kangaroos give birth to one joey at a time.
Newborns weigh as little as 0.03 ounces at birth -as small as a lima bean!
After birth,the joey crawls into its mother's pouch, where it will nurse
and continue to grow and develop. Red kangaroo joeys do not leave the pouch
for good until they are more than eight months old. Gray kangaroo joeys wait
until they are almost a year old


.