Interview with a Bigfoot Hunter, continued

For example, the average height estimate is slightly more than seven and a half feet. Average footprint size is 16 inches long and seven inches wide. There are no patterns indicating that Sasquatch migrate. A powerful smell is reported in only about one third of close encounters, indicating that Sasquatch either control emission of the odor, or, like silverback gorillas, only emit it under stress.
Fate: How many reports do you have on file?
Green: More than 3,000, counting both sightings and footprints. More than half are from eastern North America, and for most of those I have little specific information.
Fate: What might be a reasonable guesstimate as to how many Sasquatches are on the North American continent?
Green: For Sasquatches to be reported as widely throughout North America as they are, a reasonable estimate of their numbers has to be in the thousands, probably tens of thousands.
Fate: How do you explain the lack of fossil evidence?
Green: I don't consider the lack of fossils at all unlikely. Many fossil finds are of large creatures not previously known to exist, and I am told that there is as yet no fossil ancestor for gorillas.
Fate: What do Sasquatches live on?
Green: They have been reported eating many types of vegetation, including leaves, but also killing other animals, presumably for food. Evidence is mounting that they are major predators, easily able to catch and kill deer.
Fate: How do they survive in winter?
Green: Since there are no patterns in the accumulated information to suggest that they migrate, it seems probable that they hibernate. As predators they could obtain food in winter, but the scarcity of tracks in snow indicates that they aren't active.
Fate: Are they an endangered species?
Green: How could they be? There is no confirmed record of any being killed by humans, and they are reported almost everywhere in the world. North America, particularly, must have a thriving population, but some are suffering habitat destruction in places where wild areas are being cleared and subdivided.
Fate: Aren't they sometimes seen in groups?
Green: Very rarely. More than 90 percent of reports involve a single individual, and only 2 percent involve more than three.
Fate: What about mothers and young?
Green: Very few reports involved identifiable females, and there are almost none of females carrying small ones. Since higher primates can't travel on their own for years, it seems that females must be careful to avoid places where they might be seen.
Fate: If I pressed you for a definite yes or no with regard to the famous 1924 abduction of Albert Ostman by a family of Sasquatches in British Columbia, which way would you go?
Green: Given only that choice I have to say yes, but with no great assurance. I would reject a story like that today, because the information to fake it is now in circulation, but I came to know Albert Ostman well and heard him questioned by experts in ape anatomy and in cross-examination. I don't think he was lying.  

Continued
Hosted by www.Geocities.ws

1